Lessen

Dagelijks richten wij groepslessen in voor jong en oud. Zowel de recreant als de wedstrijdruiter vindt wel iets op zijn maat.
Alle lessen worden gegeven door gepassioneerde en ervaren trainers.

Groepsles

  • Dressuurles: Beginner, half-gevorderd, gevorderd, eigenaars/wedstrijdruiters.
  • Springles: <1m, >1m
  • Cavaletti-les
  • TREC-les: TREC is gericht op de recreatieve ruiters. Het doel ervan is behendigheid, doorzettingsvermogen, trektocht-technieken, vertrouwen tussen ruiter en paard, kalmte, controle en communicatie te testen. In deze tak van de paardensport komen zowel springen, dressuur, behendigheid en vele andere aspecten aan bod.

Lescriteria

Vaak krijgen wij de vraag wanneer een ruiter mag doorschuiven naar het volgende niveau. In de link hieronder kan je een document terugvinden die alle lescriteria opsomt die een ruiter moet beheersen om naar het volgende niveau te mogen.

Heb je toch nog vragen hierover? Aarzel dan niet om één van onze trainers aan te spreken. Zij zullen je met plezier verder informeren.
Download lescriteria

Privéles

Er is mogelijkheid om privéles te boeken op de uren dat er geen groepslessen zijn. In een privéles kan je zelf kiezen rond welk thema je wil werken of waar je graag eens wat extra hulp bij zou krijgen. Dit kan betrekking hebben tot springen, dressuur of andere zaken.

Na de eerste lessen van een uur kan er geopteerd worden voor een halfuur waarbij de ruiter zelfstandig zijn paard instapt en uitwerkt. Er is ook de mogelijkheid tot een privéles met een manége-paard van 1u, waarbij wij zelf de opwarming mee begeleiden, aangezien het gaat om een paard van ons.