Het team achter Javaro

Katrien Berte

Overdag werk ik in de media- en reclamewereld, s’avonds en in het weekend vind je mij altijd terug ergens op stal, in een piste of in de weide bij mij thuis. Rijden, lesgeven of activiteiten organiseren zolang het maar met paarden te maken is het goed voor mij.

Een tijdje geleden haalde ik het diploma van initiator bij Sport Vlaanderen. Nu ben ik bezig met de eerste stapjes te zetten op weg naar het Instructeur B (dressuur) diploma.

Ik geef vooral les aan beginnende ruiters en kinderen. Ook halfgevorderden tot niveau B brevet kunnen bij mij terecht voor lessen.

Verder ben ik actief bij LRV in de Recreatieve afdeling en organiseer ik elk jaar meerdere trektochtkampen voor jongeren van 13 tot 21 jaar. Voor VLP neem ik A en B brevetten af.

Thuis heb ik vier fantastische paarden, drie quarter horses namelijk Ruby, Cash en Smartie en de grote warmbloed knuffelbeer Kiss Me. Elk uniek in karakter, fijn om mee te werken en verder van te leren.

Eline Buysse

Je vindt me meestal terug in de piste tijdens het weekend. Dan geef ik verschillende groeps- en privélessen en de kindernamiddagen. Sinds kort doe ik ook af en toe jumping-begeleiding.

Tijdens de week heb ik een fulltime bureau job in een aluminiumconstructiebedrijf. Geen nood s ’avonds ben ik op post bij Javaro, dan zie je me in de gangen, in de bar of op een paard.

Ik heb een toffe halve stal genaamd Stella. Waar ik me graag mee bezig houd in mijn vrije uurtjes. Ze is een echte all-rounder die geniet van zowel dressuur, springen als een wandeling.

Nicolas Bogaert

Als stalhulp van Javaro vind je mij van maandag tot donderdag in de stallen. Ik hou me bezig met het onderhoud van de paarden alsook de pistes en gebouwen. Daarnaast spring ik af en toe eens in om een les over te nemen.

Naast Javaro heb ik ook nog een andere job in de paarden. Deze bevindt zich in een andere tak van de paardensport. Ik hou me vooral bezig met het management van het bedrijf zodat alles vlot verloopt. Ook ben ik zelfstandig in bijberoep. Ik verhuur enkele paarden aan klanten van Javaro en verzorg transport van paarden.

De samenwerking met Javaro heb ik altijd ervaren als een verrijking als ondernemer in de paardenwereld.

Ellen Mallezie

Hey allemaal, mijn naam is Ellen Mallezie en als klein meisje droomde ik, net zoals zovelen, van paardrijden. Na heel wat zagen mocht ik als zevenjarige uk eindelijk naar de manege. Na een valpartij of twee was mijn zin al een beetje minder, maar aangezien het bij ons thuis niet de gewoonte was om snel op te geven waren mijn ouders vastbesloten. Ik wou paardrijden, dus nu moest ik maar even doorzetten. En elke familiefeest komt dit wel even naar boven. Want laat ons eerlijk zijn, zonder paarden had mijn leven er wel wat anders uitgezien. Na jaren te hebben versleten op de manege begon ik als studentenjob les te geven op de Kouterranch in Melle. Terwijl ik daar alsmaar meer te vinden wast kocht ik ook mijn eerste paard. Nog steeds mijn ideale man.

Ondertussen staat hij op wedstrijdpensioen, maar we genieten nog steeds van elkaars aanwezigheid in de tuin. Na een aantal jaren op de kouterranch besloot ik voor mezelf te beginnen. Gecombineerd met een fulltime job bij de Vlaamse Liga Paardensport zag de Malle Ranch het levenslicht. Een eigen manege met een 20tal paarden en 150 ruiters. Een hele uitdaging die ik met veel plezier aanging. Ondertussen heb ik besloten dat er voor alles een tijd en een plaats is. De Malle Ranch is ondertussen een gezellige pensionstal en mijn passie voor lesgeven kan ik gelukkig beoefenen op de gezellige Stal Javaro. De ideale mix voor mij. De vrijgekomen tijd besteed ik met veel plezier aan mijn nieuwe wedstrijdmerrie She’s a Rebel waarmee ik eventing rij. Een dame met karakter. Ook op professioneel vlak ging ik een nieuwe uitdaging aan, waardoor ik sinds juni 2019 de enthousiaste projectcoördinator ben van het project Clubgrade van de Vlaamse Sportfederatie.

Wim Jaques - Zaakvoerder JAVARO

Gedreven door alles wat met koken en paarden te maken heeft.

Ik had 2 ambities in mijn professioneel leven, namelijk, mijn 2 passies combineren.

Het was mijn grote droom om beiden eens als hoofdberoep te kunnen doen.
Na een carrière van 20 jaar als chef-kok en team-leider in verschillende restaurants, waarbij ik steeds de paarden als bijberoep deed, was in 2016 voor mij de tijd gekomen om mijn leven om te draaien. Tijd om te gaan voor het tweede deel van mijn carrière. Tussendoor had ik reeds een 2-jaarse opleiding gevolgd tot hoefsmid om mijn algemene kennis te vervolledigen, alsook enkele opleidingen voor specifiek kinderen te leren paardrijden.

Daar waar ik tot 2010 vooral actief was als wedstrijdruiter ( provinciaal-nationaal tot 1m45) heb ik mij daarna toegelegd op het trainen en coachen van jongeren.

Hobbymatig ben ik bezig met het trainen van Clapthon ( mijn projectje) en het fokken van een tweetal veulens per jaar.

Naast mijn taken als ondernemer en zaakvoerder ben ik ook de fiere papa van Joren, waarvoor ik mij ook dagelijks inzet.

Mijn taken op JAVARO: Een beetje van alles


Groetjes Wim