De geschiedenis van Javaro

JAVARO is in 2010 ontstaan als een eenmanszaak van Wim Jaques, na 2 jaar is deze overgegaan in de vennootschap zoals deze de dag van vandaag bestaat. De grote missie was reeds van in het begin de opleiding en begeleiding van jonge ruiters. Passie en gedrevenheid zijn de kernwoorden van ons bedrijf en onze club.

De grote boost voor onze club kwam er begin 2016 met de aankoop van de oude Manége van Henri De Lathouwer in Heusden. Na de klassieke ups en downs van een startend bedrijf kunnen we stilaan stellen dat we onze draai gevonden hebben. Samen met een heel team aan medewerkers en trainers proberen we elke dag het beste van onszelf te geven.

Wij bieden lessen aan vanaf 4 jaar tot 70 jaar. Zowel de recreant als de jonge wedstrijdruiter kan zijn gading wel vinden in ons lesaanbod. Daarnaast bieden wij wedstrijdbegeleiding op jumping en dit zowel op regionaal als provinciaal niveau. De mogelijkheid bestaat ook om dit met paarden van onszelf te doen.

Naast onze wekelijkse lessen bieden wij ook alle schoolvakanties stages en kampen aan. Dit zowel voor recreant als jonge jumpingruiter. Om de groepssfeer en competitiviteit in onze club levendig te houden richten wij ook 3 keer per jaar een clubdag in met wedstrijdjes voor jonge en minder jonge clubleden.

Wij streven er steeds naar om alles te verbeteren, daarom laten wij ons constant begeleiden door verschillende instanties en trajecten.

Zo hebben wij ons recreatief jeugdlabel van paardensport vlaanderen, zitten we in het “ clubgrade” traject van de Vlaamse Sportfederatie en zijn we lid van zowel de sport- als de jeugdsportraad van Destelbergen.

Kortom, we doen er alles aan om onze club op de goede weg te houden.

Op deze manier hebben jullie een korte inkijk op ons ontstaan en onze werking.

Graag tot binnenkort tijdens een van onze lessen, kampen of op wedstrijd.